Een nieuwe schutting kopen

Wil je een nieuwe schutting kopen en ben je op zoek naar een bedrijf met een ruim aanbod aan schuttingen in de buurt van Helmond? Dan biedt Schutting Expert uitkomst. Een mooie en degelijke schutting is bepalend voor de uitstraling van je tuin. Een schutting biedt tevens privacy en veiligheid. Bovendien zijn onze schuttingen duurzaam. Er is een ruime keuze. Wil je een houten schutting kopen met een natuurlijke uitstraling? Of ligt jouw voorkeur bij een robuuste betonnen schutting waarbij je kunt kiezen voor een motief in de betonplaten? Ook is het mogelijk om te kiezen voor een fraaie combinatie van betonelementen en houten schermen: de keuze is aan jou! Bovendien zijn onze schuttingen duurzaam. Het hout dat wij verwerken, grenen en vuren, is geïmpregneerd en voldoet aan het KOMO-keurmerk. Hierdoor zijn onze schuttingen jarenlang bestand tegen weersinvloeden, schimmels en insecten. Wil je niet alleen een schutting kopen, maar deze ook laten bouwen door onze experts? Dat is uiteraard mogelijk. Door een schutting van Schutting Expert uit Helmond te kopen, kies je voor kwaliteit en jarenlang zorgeloos plezier! 

Een houten schutting kopen

De houten schuttingen die je bij ons kunt kopen bestaan volledig uit hout: houten schermen met houten palen. Dit geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin. De palen zijn van hardhout. Geïmpregneerde palen zijn verleden tijd vanwege de korte levensduur. De betonkiraipaal met de zgn. “houtlook” is inmiddels erg populair en een zeer goed alternatief. Deze paal is voorzien van zgn. V-groeven zoals je die ook aantreft bij hardhouten palen. Deze betonpaal combineert het uiterlijk van hout met de kracht van beton en is bovendien erg duurzaam. De houten schermen met een basismaat van 180×180 zijn leverbaar in de volgende houtsoorten:

 • Geïmpregneerd vurenhout
 • Geïmpregneerd grenenhout
 • Douglashout
 • Nobifix, veredeld Europees naaldhout
 • Hardhout

De houten schermen zoals hierboven afgebeeld kun je naar wens kopen in verticale of horizontale samenstelling.
In onderstaande afbeeldingen zie je schermen van de vijf houtsoorten.

Wist je dat een houten schutting ook geplaatst kan worden op een betonnen onderplaat? Deze bieden wij aan in de kleuren wit (witgrijs), stampgrijs, taupe of antraciet. Het grote voordeel van deze betonnen onderplaat is een langere levensduur van jouw schutting. Het hout blijft namelijk langer mooi en heeft een langere levensduur omdat je hiermee houtrot voorkomt. In onderstaande afbeeldingen zie je de vier verschillende betonkleuren (geringe afwijking in kleur voorbehouden).

Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.

Een houten schutting in combinatie met beton kopen

Wil je een schutting kopen waarbij hout en beton gecombineerd wordt? Wij verkopen schuttingen met betonpalen en betonplaten. Op deze betonplaten en tussen de betonpalen worden houten schermen gemonteerd. Door deze fraaie combinatie blijft het natuurlijke karakter van je tuin behouden en heb je een buitengewone degelijke schutting. De combinatie van hout en beton is erg populair vanwege de duurzaamheid, het fraaie uiterlijk en de talrijke combinaties in kleur. Er zijn verschillende combinaties mogelijk:

 • Betonpalen: met vlakke kop, met bolle kop of met piramidekop.
 • Betonplaten: enkelzijdig d.w.z. glad of met motief aan één zijde van de plaat.
 • Betonplaten: dubbelzijdig d.w.z. glad of met motief aan beide zijden van de plaat. 
 • Vier betonkleuren: witgrijs, stampgrijs, taupe en antraciet.
 • Schermen in vijf houtsoorten: vuren, grenen, douglas, nobifix of hardhout.
 • Schuttinghoogten: variabel. Standaardmaten 110, 195 en 220 cm. Een afwijkende hoogte? informeer naar de mogelijkheden.

Hierbij heb je nog een aantal extra opties:

 • Afdekkappen op de houten schermen, in dakvorm voor een goede afwatering
 • Afdekkappen op de betonnen onderplaten (bij semi-luxe en luxe)
 • Beugellatten, welke de bevestigingsbeugels afdekken
 • Betonpalen geplaatst in betonmortel. Nadrukkelijk geadviseerd.

Bij ons kun je een hout-beton schutting kopen in meerdere verschillende uitvoeringen. Meer over deze verschillende uitvoeringen lees je hieronder. Hierbij heb je de keuze uit diverse schermen.

De schuttingen van Schutting Expert:

A – De basisschutting : Grenen schermen / beton in wit/grijs.

Onze basisschutting wordt uitsluitend geleverd als hout-betoncombinatie van grenen schermen, 19-planks, en betonnen elementen in de kleur wit/grijs. Zie voor verdere details van onze basisschutting de pagina aanbieding.

B – Standaard schutting: een combinatie van hout en beton

Betonpalen met een betonnen onderplaat van 26 cm. hoogte plus een houten scherm van 180×180 naar keuze. De onderplaat gaat 6 á 10 cm. de grond in. De totale hoogte van de schutting is ± 195 centimeter boven het maaiveld. De betonkleur en houtsoort van de schutting koop je naar keuze. Een houten afdekkap op de schermen is in dit type altijd inbegrepen ! Bij jouw keuze voor een dubbelzijdige onderplaat zijn ook beugellatten inbegrepen. Echt compleet dus. De standaard schutting is ook leverbaar met een hoogte van 220 cm., met een dubbele onderplaat. Als hekwerk leveren wij tevens de standaard combinaties met een hoogte van 110 cm. Vaak plaatsen wij deze hoogte als hekwerk in de voortuin. Ook poorten van deze hoogte zijn beschikbaar.

C – Semi luxe schutting: een combinatie van hout en beton

Betonpalen met een betonnen onderplaat van 36 centimeter hoog voorzien van een motief of gewoon met een glad oppervlak (enkelzijdig of dubbelzijdig) met een houten scherm plus afdekkap naar keuze. De totale hoogte van de schutting is ± 200 centimeter boven het maaiveld. De betonelementen zijn leverbaar in vier kleuren. Bij deze schutting zijn betonnen afdekkappen op de onderplaat optioneel.

D – Luxe schutting: een combinatie van hout en beton

Betonpalen met twee betonnen onderplaten á 36 centimeter, glad of met een motief (enkelzijdig of dubbelzijdig) mét betonnen afdekkappen. Een houten scherm van 130×180 cm.  mét afdekkap. De totale hoogte van de schutting is ± 195 á 200 centimeter boven het maaiveld. Met deze combinatie blijft het natuurlijke karakter van je tuin behouden en heb je een buitengewone degelijke luxe schutting.

Bij de typen B, C en D als combinatie van hout met beton heeft u de keuze uit diverse soorten schermen. Een overzicht treft u aan op de pagina schermen.

Beton schuttingen kopen

Een betonschutting bestaat volledig uit beton en is een uitstekend alternatief voor een gemetselde muur. Er hoeft géén fundering te worden aangelegd. Hierdoor is het voordeliger en toch zeer duurzaam. Daarnaast zijn betonschuttingen onderhoudsvrij, geluidsisolerend en ze bieden u veel privacy.

Betonschuttingen bestaan uit betonpalen en betonplaten. De platen zijn elk 36 cm. hoog. De onderste gaat gedeeltelijk de grond in. De hoogte van de schutting wordt bepaald door het aantal platen, één tot negen platen hoog. Deze varieert daardoor van 36 tot 300 centimeter. Leverbaar in de kleuren wit/grijs, stampgrijs, taupe en antraciet. De betonplaten zijn glad aan het oppervlak of naar keuze voorzien van een motief. Deze motieven treft u hieronder aan. Ook zijn betonplaten leverbaar met een gecombineerd motief, aan één zijde b.v. het motief Elbe, aan de andere zijde het Rotsmotief. Alle combinaties zijn mogelijk. 

Dit type schutting is daarom ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld het maken van een bloembak, verhoogde vijver, veranda, omheining van een voortuin of zelfs voor een garage in dezelfde stijl als de schutting. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en motieven waardoor je tuin de door jouw gewenste uitstraling krijgt. Onze betonproducten zijn CE gemerkt, het voldoet aan de eisen volgens Europese norm. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende betonmotieven.  


Dit motief is leverbaar in de kleuren antraciet en taupe. Alleen leverbaar in dubbelzijdige platen.


Dit motief is leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe, of stampgrijs. Uitsluitend dubbelzijdige platen.


Dit motief is leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe of stampgrijs, in zowel enkel- als dubbelzijdige platen.


Dit motief is leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe of stampgrijs, zowel enkel- als dubbelzijdig.

Deze platen zijn leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe of stampgrijs, Enkelzijdig en dubbelzijdig.


leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe en stampgrijs Dit motief is alleen leverbaar in dubbelzijdige platen. De houtnerf is als die van vurenhout.


leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe en stampgrijs, in zowel enkel- als dubbelzijdige platen.


leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe en stampgrijs, in zowel enkel- als dubbelzijdige platen.


Rotsmotief, leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe en stampgrijs, in enkelzijdige en dubbelzijdige platen.


leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe en  stampgrijs, in zowel enkel- als dubbelzijdige platen.

Wil je de schutting die je gaat kopen mooi afwerken? Dan kan deze voor een prachtig eindresultaat afgewerkt worden met een afdekkap op de betonplaten en betonnen mutsjes op de betonpalen. Betonpalen- en platen, betonnen afdekkappen en betonmutsen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit/grijs, stampgrijs, taupe of antraciet.

Wij repareren jouw schutting bij stormschade

Heeft jouw schutting stormschade? Na een storm is het één van de meest gemelde vormen van schade: een omgewaaide schutting. Geen paniek! In de meeste gevallen ben je daarvoor verzekerd via jouw inboedel- of opstalverzekering. Om te voorkomen dat je te lang geen privacy hebt en de veiligheid in het geding komt, zijn wij je snel van dienst. Ga naar de pagina contact en stuur ons jouw bericht, upload enkele foto’s waarmee wij een inzage krijgen van de omvang van de schade zodat wij een passende oplossing kunnen bieden voor het herstel van jouw schutting. Gebruik daarvoor ons contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.  

Laat je uitgebreid adviseren door onze experts

Is de schade zo groot dat je een nieuwe schutting wilt aanschaffen, maar vind je het lastig om te bepalen welke schutting je het beste kunt kopen? Met onze jarenlange ervaring voorzien onze experts je graag van uitgebreid en deskundig advies. Naast het kopen van schuttingen, is het ook mogelijk om een schutting door onze vakmensen te laten plaatsen. Zowel in de zakelijke als particuliere markt staan wij bekend om onze kwaliteit en service. Zo hebben wij al veel succesvolle projecten uitgevoerd voor verschillende opdrachtgevers. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan of stuur een e-mail naar info@schuttingexpert.nl.

 Schermen