Een nieuwe schutting kopen

Wil je een nieuwe schutting kopen en ben je op zoek naar een bedrijf met een ruim aanbod aan schuttingen in de buurt van Helmond? Dan biedt Schutting Expert uitkomst. Een mooie en degelijke schutting is bepalend voor de uitstraling van je tuin. Een schutting biedt tevens privacy en veiligheid. Bovendien zijn onze schuttingen duurzaam. De keuze is oneindig. Wil je een houten schutting kopen met een natuurlijke uitstraling? Of ligt jouw voorkeur bij een robuuste betonnen schutting waarbij je kunt kiezen voor een motief in de betonplaten? Ook is het mogelijk om te kiezen voor een fraaie combinatie van betonelementen en houten schermen: de keuze is aan jou! Bovendien zijn onze schuttingen duurzaam. Al het hout dat wij verwerken is geïmpregneerd en voldoet aan het KOMO-keurmerk. Hierdoor zijn onze schuttingen jarenlang bestand tegen weersinvloeden, schimmels en insecten. Wil je niet alleen een schutting kopen, maar deze ook laten bouwen door onze experts? Dat is uiteraard mogelijk. Door een schutting van Schutting Expert uit Helmond te kopen, kies je voor kwaliteit en jarenlang zorgeloos plezier!

Een houten schutting kopen

De houten schuttingen die je bij ons kunt kopen bestaan volledig uit hout: houten schermen met houten palen. Dit geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin. De palen zijn van hardhout. De betonkirai paal is echter een bijzonder goed alternatief dat tegenwoordig het meest wordt gebruikt en heeft een echte houtlook. Deze betonpaal combineert het uiterlijk van hout met de kracht van beton en is bovendien erg duurzaam. De standaard houten schermen van 180 x 180 centimeter zijn leverbaar in de volgende houtsoorten:

 • Geïmpregneerd vurenhout
 • Geïmpregneerd grenenhout
 • Douglashout
 • Nobifix, veredeld Europees naaldhout
 • Bankirai hardhout
Bovenstaande houten schermen kun je naar wens kopen in verticale of horizontale samenstelling.
In onderstaande afbeeldingen zie je schermen van vier houtsoorten en houten schuttingen met verschillende (beton)palen.

Wist je dat een houten schutting ook geplaatst kan worden op een betonnen onderplaat? Deze bieden wij aan in de kleuren wit (witgrijs), stampgrijs, taupe of antraciet. Het grote voordeel van deze betonnen onderplaat is een langere levensduur. Het hout blijft namelijk langer mooi en hiermee voorkom je houtrot. In onderstaande afbeeldingen zie je de verschillende kleuren (geringe afwijking in kleur voorbehouden).

Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.

Een houten schutting in combinatie met beton kopen

Wil je een schutting kopen waarbij hout en beton gecombineerd wordt? Wij verkopen schuttingen met betonpalen en betonplaten. Op deze betonplaten en tussen de betonpalen worden houten schermen gemonteerd. Door deze fraaie combinatie blijft het natuurlijke karakter van je tuin behouden en heb je een buitengewone degelijke schutting. De combinatie van hout en beton is erg populair vanwege de duurzaamheid, het fraaie uiterlijk en de talrijke combinaties in kleur. Er zijn verschillende combinaties mogelijk:

 • Betonpalen: vlakke bovenzijde, met bolle kop of in piramidevorm.
 • Betonplaten: enkelzijdig of dubbelzijdig.
 • Vier betonkleuren: witgrijs, stampgrijs, taupe en antraciet.
 • Schermen in vijf houtsoorten: vuren, grenen, douglas, nobifix of bankirai.

Hierbij heb je nog een aantal extra opties:

 • Afdeklatten op de houten schermen
 • Afdekkappen op de betonnen onderplaten
 • Beugellatten, welke de bevestigingsbeugels afdekken
 • Betonpalen geplaatst in betonmortel

Bij ons kun je een hout-beton schutting kopen in drie verschillende uitvoeringen. Meer over deze verschillende uitvoeringen lees je hieronder. Hierbij heb je de keuze uit diverse schermen.

A – Standaard schutting: een combinatie van hout en beton

Betonpalen met een betonnen onderplaat van 26 cm. hoogte plus een houten scherm van 180×180 naar keuze. De onderplaat gaat 6 á 10 cm de grond in. De totale hoogte van de schutting is ± 195 centimeter boven het maaiveld. De betonkleur en houtsoort van de schutting koop je naar keuze.

B – Semi luxe schutting: een combinatie van hout en beton

Betonpalen met een betonnen onderplaat van 36 centimeter hoog voorzien van een motief of gewoon met een glad oppervlak (enkelzijdig of dubbelzijdig) met een houten scherm met afdekkap naar keuze. De totale hoogte van de schutting is ± 200 centimeter boven het maaiveld. De betonelementen zijn leverbaar in vier kleuren.

C – Luxe schutting: een combinatie van hout en beton

Betonpalen met twee betonnen onderplaten á 36 centimeter, glad of met een motief (enkelzijdig of dubbelzijdig) met betonnen afdekkap en een houten scherm van 130 centimeter hoog. De totale hoogte van de schutting is ± 195 á 200 centimeter boven het maaiveld. Met deze combinatie blijft het natuurlijke karakter van je tuin behouden en heb je een buitengewone degelijke luxe schutting.

Bij deze drie typen schuttingen als combinatie van hout met beton heeft u de keuze uit diverse soorten schermen. Een overzicht treft u aan op de pagina schermen.

Beton schuttingen kopen

Een beton schutting bestaat volledig uit beton en is een uitstekend alternatief voor een gemetselde muur. Er hoeft géén fundering aangelegd te worden. Hierdoor is het voordeliger en bovendien zeer duurzaam. Daarnaast zijn beton schuttingen onderhoudsvrij, geluidsisolerend en ze bieden veel privacy. Onze beton schuttingen bestaan uit elementen van 36 cm hoog. Het onderste element gaat ± 10 cm de grond in. De samenstelling van de schutting bestaat uit twee tot negen elementen. De hoogte varieert daardoor van 65 centimeter tot 300 centimeter. Het kopen van dit type schutting is daarom ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld het maken van een bloembak, verhoogde vijver, veranda, omheining van een voortuin of zelfs voor een garage in dezelfde stijl als de schutting. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en motieven waardoor je tuin de door jouw gewenste uitstraling krijgt. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende betonmotieven.


leverbaar in de kleuren antraciet en taupe. Alleen leverbaar in dubbelzijdige platen.


leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe, of stampgrijs. Alleen leverbaar in dubbelzijdige platen.


leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe of stampgrijs, in zowel enkel- als dubbelzijdige platen.


leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe of stampgrijs, in zowel enkel- als dubbelzijdige platen.


leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe of stampgrijs, in zowel enkel- als dubbelzijdige platen.


leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe en stampgrijs Dit motief is alleen dubbelzijdig leverbaar. De houtnerf is als die van vurenhout.


leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe en stampgrijs, in zowel enkel- als dubbelzijdige platen.


leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe en stampgrijs, in zowel enkel- als dubbelzijdige platen.


leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe en stampgrijs, in zowel enkel- als dubbelzijdige platen.


leverbaar in antraciet, wit/grijs, taupe en  stampgrijs, in zowel enkel- als dubbelzijdige platen.

Wil je de schutting die je gaat kopen mooi afwerken? Dan kan deze voor een prachtig eindresultaat afgewerkt worden met een afdekkap op de betonplaten en betonnen mutsjes op de betonpalen. Betonpalen en -platen, betonnen afdekkappen en betonmutsen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit (witgrijs), stampgrijs, taupe of antraciet.

Wij repareren jouw schutting bij stormschade

Heeft jouw schutting stormschade? Na een storm is het één van de meest gemelde vormen van schade: een omgewaaide schutting. Geen paniek! In de meeste gevallen ben je daarvoor verzekerd via jouw inboedel- of opstalverzekering. Om te voorkomen dat je te lang geen privacy hebt en de veiligheid in het geding komt, zijn wij je snel van dienst. Stuur ons een aantal foto’s waarmee wij een idee krijgen van de omvang van de schade zodat wij een snelle en passende oplossing kunnen bieden voor het herstel van jouw schutting. Gebruik daarvoor ons contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.  

Laat je uitgebreid adviseren door onze experts

Wil je een nieuwe schutting aanschaffen, maar vind je het lastig om te bepalen welke schutting je het beste kunt kopen? Met onze jarenlange ervaring voorzien onze experts je graag van uitgebreid en deskundig advies. Naast het kopen van schuttingen, is het ook mogelijk om een schutting door onze vakmensen te laten plaatsen. Zowel in de zakelijke als particuliere markt staan wij bekend om onze kwaliteit en service. Zo hebben wij al veel succesvolle projecten uitgevoerd voor verschillende opdrachtgevers. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan of stuur een e-mail naar info@schuttingexpert.nl.

 Schermen