Bekijk het ruime aanbod aan schuttingschermen van ons in Helmond

De schuttingschermen die Schutting Expert uit Helmond aanbiedt hebben standaard een maat van 180 x 180 centimeter. Deze zijn leverbaar in de houtsoorten Vuren, Grenen, Douglas, hardhout en Nobifix. Deze laatste is hèt alternatief voor hardhout. De schermen zijn samengesteld uit 19, 21 of 23 planken en kunnen worden gemonteerd in verticale of horizontale positie. De schermen van hardhout worden in de regel voorzien van een derde horizontale plank om kromtrekken te voorkomen. Kies je voor een scherm in hardhout dan is deze samengesteld uit 20, 22 of 24 planken. Het aantal planken per scherm bepaalt de doorkijk en daarmee jouw privacy. Hoe meer planken, hoe dichter het scherm.

Ons hout is afkomstig uit FSC beheerde bossen. Het is onafhankelijk gecertificeerd en wordt gecontroleerd in overeenstemming met de regels van de Forest Stewardship Council. FSC-hout is afkomstig uit de hele wereld met name uit Europese bossen.

19 planks scherm, 17x verticaal, 2x horizontaal

Het scherm met 19 planken (17 verticaal en 2 horizontaal) wordt regelmatig toegepast als tuinafscheiding omdat het voordelig is, dit scherm geeft voldoende privacy.

21 planks scherm, het meest gekozen scherm

Bij Schutting Expert is dit het meest verkochte scherm voor tuinafscheidingen. Het heeft een zeer kleine doorkijk en staat garant voor uitstekende privacy. Nu ook leverbaar in trendy zwart.

23 planks scherm, geen doorkijk, maximale privacy

Schermen van 23 planken hebben geen doorkijk, het biedt maximale privacy en bovendien is het vrijwel geheel winddicht.

Het verschil tussen de schermen met 19, 21 of 23 planken:

De houten schuttingschermen die wij vanuit Helmond aanbieden, hebben een standaard afmeting van 180 x 180 centimeter. Deze breedte vullen wij in met 19, 21 of 23 planken. Deze aantallen zijn het totaal aantal planken per scherm: 2 planken horizontaal en de overige verticaal. Hoe meer planken, hoe minder schuine inkijk je hebt. Hierdoor profiteer je van meer privacy, minder wind en minder geluid. Kort samengevat:

 • 19-planks, een geringe doorkijk.
 • 21-planks, een minimale doorkijk, een vrijwel dicht scherm.
 • 23-planks, een geheel dicht scherm.

Het 21-planks schuttingscherm wordt het meest gekozen bij Schutting Expert in Helmond.

Toog schermen, bovenzijde gebogen, 180 x 180 cm.

V-schermen, 180 x 180 cm.

Schermen met een doorkijk, 180 x 180 cm. en 90 x 180 cm.

Gaasschermen, 180 x 180 cm. en 90 x 180 cm.

De afwerking van jouw schutting

Voor een mooi eindresultaat werken wij jouw houten schutting af met een afdekkap die meer luxe uitstraalt en die tevens het inregenen op de kopse zijde van de schuttingplanken voorkomt. Een betere bescherming die zorgt voor een langere levensduur.

Over hout gesproken,

De planken waarmee wij onze schermen vervaardigen worden met de grootste zorg geselecteerd, hout is echter een natuurproduct en vertoont karakteristieke kenmerken zoals oneffenheden, onregelmatigheden in de structuur, barstjes, scheurtjes, knoesten e.d. 

Wij bieden vanuit Helmond schuttingschermen aan van diverse soorten hout, waaronder:

 • Grenen- en vurenhout

Wij impregneren in Helmond de schuttingschermen van vurenhout en grenenhout onder druk volgens het KOMO-keurmerk tegen houtrot en schimmel. Het hout wordt feitelijk geconserveerd en verduurzaamd. Het krijgt een waterafstotend karakter en is daardoor bestand tegen houtrot. De groene kleur van geïmpregneerd hout ontstaat door een chemische werking van het impregneermiddel, ook wel wolmaniseren genoemd. Hout verkleurt op den duur, het wordt immers blootgesteld aan regen, wind en zon. Dit zijn weersinvloeden waaraan ook een schutting niet ontkomt.

 • Douglashout

Douglashout wordt vanwege zijn natuurlijke duurzaamheid en sterkte niet geïmpregneerd en is zeer geschikt voor schuttingbouw. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerde houtsoorten. Daarnaast is het esthetisch gezien mooier dan geïmpregneerd hout.

 • NOBIFIX

Nobifix is een nieuwe houttechnologie. Het is Europees naaldhout met een extreem lange levensduur, vergelijkbaar met die van hardhout. Hieronder sommen wij de voordelen van deze houtsoort op.

 • Het is zeer duurzaam (klasse 1)
 • Het heeft een verwachte levensduur van 20-30 jaar
 • Het is insectenvrij
 • Het is schimmelvrij
 • Het heeft geen last van houtrot (mits vrij van de aarde)
 • Het is onderhoudsvrij
 • Het heeft een fraai natuurlijk uiterlijk met een luxe uitstraling
 • Het is veilig voor mens en dier
 • Het is op milieuvriendelijke wijze verkregen
 • Het is gemaakt van naaldhout uit Europese bossen
 • Het heeft een gunstige prijs ten opzichte van tropisch hardhout
 • Het is gecertificeerd
 • Hardhout

Een andere houtsoort waarvoor je kan kiezen wanneer je ons in Helmond inschakelt om schuttingschermen te realiseren. Dit is een duurzame houtsoort die zeer goed bestand is tegen schimmels en insectenaantasting. Mede door die duurzaamheid is het populair als constructiemateriaal voor onder andere schuttingbouw. Het is bovendien zeer sterk en stabiel en heeft een chique uitstraling. 

Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan

Ben je geïnteresseerd in het plaatsen van schuttingschermen rondom jouw tuin in de omgeving van Helmond of ergens anders in Nederland? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan. Het is goed mogelijk dat je nog vragen hebt of meer informatie verlangt over de diverse mogelijkheden en aanbiedingen. In dat geval neem je contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@schuttingexpert.nl. We horen graag van je.

poorten